На закиди Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана — візьми і зроби сам, міський голова Львова Андрій Садовий відреагував через Фейсбук. Він озвучив шість прохань до уряду та інших очільників, задіяних у конфліктах навколо вивезення львівського сміття. Серед них: припинити створювати штучні перепони для вивезення твердих відходів на альтернативні полігони, дати команду голові ЛОДА припинити блокування сортувальної лінії в індустріальній зоні «Рясне-2», пришвидшити процес виділення кредиту Європейського інвестиційного банку для проекту комплексного розв’язання проблеми твердих відходів. Також виділити реальну ділянку для сміттєпереробного комплексу, бо територія колишньої «Сірки» забракована експертною комісією на чолі з академіком Ігорем Юхновським.
Окрім цього, Андрій Садовий пропонує менше слухати політичних радників про рейтинг Садового та припинити кримінальні справи щодо нідерландських інвесторів, які мають намір збудувати сучасний індустріальний парк на околиці Львова. Першим на закиди міського голови відреагував голова ОДА Олег Синютка.
«Для встановлення сортувальної лінії сміття потрібно отримати дозволи або хоч подати документи і не спекулювати на цій проблемі. Та й потрібно поговорити з громадою, переконати людей, що лінія безпечна. За таких умов не буде жодних перешкод», — вважає очільник області.