Мати, громадянка України, вирішила провезти восьмирічного сина через кордон з Польщею... у валізі. 
У четвер після обіду на залізничному пункті перетину кордону Медика митники, котрі перевіряли пасажирів поїзда Київ—Перемишль, звернули увагу на знервовану 50-річну жінку, котра не здала, як решта пасажирів, велику валізу до багажного відсіку, а тримала його при собі, інформує Gazeta Wyborcza.
Видання наводить слова представниці польської митниці в Жешуві Едити Хабовської, яка розповіла, що на прохання митників відкрити валізу для перевірки, жінка неохоче розщепила блискавку на кілька сантиметрів. Врешті, коли митники все ж оглянули багаж, вони знайшли захованого під одяг восьмирічного хлопчика і негайно викликали йому «швидку допомогу». Дитина виглядала змученою і розпашілою. Однак матір від медичної допомоги відмовилася.
Після цього жінкою уже зайнялися прикордонники. Її відвезли до відділу Прикордонної служби у Перемишлі, виписали штраф у розмірі 200 злотих (приблизно 1,4 тис. грн.) і повернули в Україну.
Польські прикордонники повідомили, що саме ця жінка вже намагалася перетнути україно-польський кордон разом із дитиною кілька днів тому, і тоді її також повернули в Україну, оскільки у дитини не було ні біометричного паспорта, ні візи в закордонному паспорті старого зразка.