На базі міської лікарні №8 відкрили центр ангіографії — дослідження кровоносних судин за допомогою рентгенівського випромінювання. Діагностика й операції тут здійснюватимуться на сучасному японському апараті BRANSІST alexa, подібні до якого нині активно застосовуються у провідних європейських клініках. З його допомогою можна проводити як рентгенологічні дослідження, так і безпосередньо операції на судинах головного мозку, серця і периферичних артеріях ніг.
«Якщо хворого протягом кількох годин привезти до такого ангіографа й відкрити артерію, яка закрилася, то він не помре й не стане інвалідом», — пояснив під час відкриття центру головний фахівець МОЗ України за фахом «хірургія серця і магістральних судин» Борис Тодуров. «Ми розробимо загальну концепцію для Харківського регіону з лікування кардіохворих, щоб в одному місці можна було одержати кваліфіковану медичну допомогу», — сказав міський голова Харкова Геннадій Кернес.
Цього самого дня було підписано договір про соціальне партнерство між міською радою і приватною фірмою, яка інвестувала кілька мільйонів гривень у придбання ангіографічної системи: щорічно 50 харків’ян зможуть проходити обстеження і лікування на цьому апараті безплатно.