У Краматорську відбулось виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики. Під час заходу йшлося, зокрема, про виконання рекомендацій комітету за підсумками минулорічного засідання щодо зміцнення інформаційної безпеки на Луганщині.
Як було зазначено, згідно з Програмою розвитку інформаційної сфери у Луганській області на 2016—2018 роки з обласного і місцевого бюджетів для стимулювання регіонального виробництва текстового і 
аудіовізуального контенту виділено понад 30 мільйонів гривень з урахуванням будівництва телевежі. На розвиток телеканала ЛОТ (філія ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Луганська регіональна дирекція») витрачено три мільйони гривень державних коштів. Сьогодні у 18 населених пунктах Станично-Луганського, Попаснянського та Новоайдарського районів встановлюють комплекти трансляції радіосигналу. На зазначені цілі з обласного бюджету спрямовано 607 тисяч гривень. Крім того, в рамках реалізації Програми розпочалось будівництво телевежі. З обласного кошторису на це виділено 18 мільйонів гривень.


На підтримку комунальних ЗМІ, зокрема на їхнє технічне переоснащення, виділено цільове фінансування в сумі півтора мільйона гривень, на обласну газету «Луганщина.ua», яка має наклад 50 тисяч примірників і розповсюджується безплатно, — понад 4,5 мільйона гривень. Сьогодні в регіоні працює 24 телерадіоорганізації, 10 регіональних редакцій проводового мовлення та 11 провайдерів програмної послуги.
«Рекомендації комітету, які ми отримали торік, Луганською облдержадміністрацією виконуються в повному обсязі. Для Луганщини, як і для наших сусідів з Донеччини, вкрай важлива інформаційна безпека населення наших регіонів. Усі засоби, які ми втілюємо під час цієї кампанії, — це боротьба за серце та розум наших людей», — наголосила на засіданні комітету заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Ольга Лішик.


Павло ВОРОНЦОВ.
Луганська область.