Обстановка в районі проведення АТО залишається напруженою і останню добу (станом на ранок 19.06) суттєвих змін не зазнала. Російсько-терористичні злочинні угруповання понад 50 разів відкривали вогонь по наших військових. За даними прес-центру АТО, на маріупольському напрямку ворог відкривав вогонь з 120-мм мінометів по позиціях неподалік Павлополя, Чермалика, Широкиного та Миколаївки. Крім того, з 82-мм калібру бойовики гатили поблизу Водяного.
На донецькому напрямку гаряче було північно-східніше Авдіївки — в районі Кам’янки, де бойовики лупили зі 120-мм й 82-мм мінометів та різноманітного піхотного озброєння. На ділянці фронту Авдіївка — позиція «Шахта Бутівка» чинилися короткі ворожі збройні провокації, в тому числі із застосуванням мінометів та озброєння танків — усе це протягом світлої частини доби. Також терористи обстріляли з кулеметів позиції ЗСУ на підступах до Луганського, що на Світлодарській дузі. Неспокійно і в Авдіївці. Там окупанти гатили з танків, мінометів різних калібрів та піхотного озброєння.
На луганському напрямку нараховано 15 обстрілів. Зокрема, з мінометів ворог обстрілював неподалік Кримського, Троїцького, Новотошківського та Золотого. Також зафіксовано ведення ворогом вогню з озброєння БМП у районі Катеринівки, Новоолександрівки, Новозванівки, Станиці Луганської та Щастя.