За інформацією прес-центру штабу АТО, ситуація на лінії зіткнення залишається складною. За добу (дані на ранок 20.06) проросійські бандформування 43 рази відкривали вогонь по позиціях ЗС України.
Найбільше ворожих провокацій зафіксовано на приморському напрямку. Тут бойовики використовували міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю, зенітні установки й озброєння БТР. А неподалік від Талаківки українських воїнів обстрілював ворожий снайпер.
На донецькому напрямку ситуація залишається складною в південному передмісті Авдіївки. Там загарбники неодноразово відкривали вогонь по наших позиціях з піхотного озброєння різних модифікацій і зенітної установки.
На луганському напрямку російсько-терористичні бандформування використовували проти українських захисників артилерію калібром 100 мм, міномети, гранатомети, стрілецьку зброю.
За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, морально-психологічний стан особового складу підрозділів російських окупаційних військ залишається на низькому рівні. Це пов’язане з тим, що бойовики незадоволені умовами несення «служби», фінансовим і матеріальним забезпеченням. І як результат це призводить до систематичного вживання спиртних напоїв, самовільного залишення військових частин і протиправних дій відносно місцевого населення.
Так, приміром, 19 червня сталося зіткнення між місцевими жителями й терористами російських окупаційних військ, які перебували в стані алкогольного сп’яніння. Конфлікт відбувся через те, що бойовики намагалися демонтувати вежу високовольтної лінії електропостачання, а цивільні намагалися не допустити мародерства. Зіштовхнувшись із опором, злочинці відкрили вогонь зі стрілецької зброї.
Того ж дня російський військовослужбовець на легковому автомобілі в стані алкогольного сп’яніння й без прав водія збив на мотоциклі місцевого жителя, котрий одержав тяжкі травми. Командування військової частини окупантів нині намагається приховати причетність злочинця до російських окупаційних військ шляхом його звільнення заднім числом.