Програму «Соціальний перепочинок» запровадили у Вінницькому будинку-інтернаті геріатричного профілю. Хто може нею скористатися?

— У житті виникають ситуації, коли діти не мають можливості постійно доглядати за своїми старенькими батьками, — розповів «Голосу України» директор Вінницького будинку-інтернату геріатричного профілю Сергій Якубовський. — Насамперед ідеться про тих, хто проживає окремо від батьків, та ще й в іншому населеному пункті. У такому разі зазвичай звертаються по допомогу до сусідів чи шукають когось, хто б міг опікуватися старенькими. А чому б нам не робити це? У нас є відповідна база, навчений персонал. 
За словами співрозмовника, людина самостійно встановлює термін перебування у закладі за вказаною програмою. Він може становити від одного тижня і більше.
— Ми пропонуємо такі послуги: проживання, 4-разове харчування, зокрема, дієтичне, опіка працівників, у тому числі медиків, у разі необхідності, надання деяких видів ліків, — продовжує Сергій Якубовський. — Невдовзі додамо ще й реабілітаційні послуги. Соціальний заклад розташований на околиці Вінниці, його територія потопає у зелені, там споруджено храм, де відбуваються богослужіння. У приміщенні створено музей народних ремесел. Тут є зал для демонстрації кінофільмів. Нині в інтернаті перебувають одинокі люди, яких направляють служби соціального захисту. В останній декаді червня з’явився перший мешканець за програмою «Соціальний перепочинок». Програма — платна, і вартість послуг дорівнює сумі, яку виділяє держава на утримання одиноких.