Питання ремонту доріг обговорили на нараді в голови Волинської ОДА Володимира Гунчика. Насамперед ішлося про його перебіг на автомагістралі Н-17 Львів—Радехів—Луцьк. Як доповів начальник Служби автомобільних доріг області Анатолій Посполітак, нині завершуються роботи з облаштування майданчиків на зупинках та встановлення освітлення. Зокрема залишилось відремонтувати зупинки у селі Шклинь Горохівського району та селах Чаруків, Несвіч, Баїв, Гірка Полонка Луцького району.

 

Такий вигляд має магістраль Львів—Радехів—Луцьк поблизу першого волинського села Журавники, що в Горохівському районі.
 


— Хочу, щоб усі до 12 липня 2017 року були готові доповісти про підготовку автомобільної дороги Н-17 Луцьк—Львів до здавання. Того дня відбудеться виїзна нарада, під час якої оглянемо дорогу та на кордоні зі Львівською областю підіб’ємо підсумки, — поставив завдання голова ОДА.
Аналогічну організацію ремонту Володимир Гунчик запропонував застосувати і на автошляху Устилуг—Луцьк—Рівне, повномасштабні роботи на якому незабаром розпочнуться. Тож така нарада на ньому відбудеться орієнтовно 19 липня.
На сьогодні на цій магістралі, що веде до міжнародного пункту пропуску «Устилуг», як доповів Анатолій Посполітак, уже виконано робіт на 20 мільйонів гривень. Зокрема, підприємство «Луцькавтодор-сервіс» розпочало працювати на ділянці Луцьк—Володимир-Волинський, рухаючись у бік селища Торчин. Уже проведено вирівнювання профілю автомобільної дороги з укладкою асфальтобетону, триває підготовка до покриття верхнім шаром. Варто зазначити, що «Луцькавтодор-сервіс» ремонтуватиме три ділянки дороги загальною довжиною майже 30 кілометрів. Щодо інших ділянок, то тривають роботи з підписання договорів із переможцями тендерів.


З приводу фінансування: воно, як відомо, здійснюється за рахунок 50 відсотків перевиконання щомісячних показників надходжень митних платежів, і тут, як зазначив начальник головного управління Державної казначейської служби у Волинській області Михайло Леміщак, проблем поки що немає: станом на 22 червня ця сума становить 400 мільйонів гривень.
Ішлося і про збереження вже відремонтованих доріг, зокрема — ваговий контроль. За інформацією начальника управління Укртрансбезпеки у Волинській області Володимира Степанова, на сьогодні проведено 2050 перевірок, під час яких виявлено 53 порушення та накладено штрафів на півтори тисячі євро. А це насторожує, адже попереду спекотні дні, і важковагові фури можуть завдати значної шкоди покриттю. На цьому, до речі, зосереджував увагу і Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час перевірки 30 травня робіт на магістралі Львів—Радехів—Луцьк. Багато тут залежатиме від сумлінності людей, які здійснюють ваговий контроль. Глава уряду навіть пообіцяв тоді перевіряти тих, до кого виникне підозра, на поліграфі.


Максим 
СОЛОНЕНКО.

Волинська область.

Фото автора.