В Євросоюзі запевнили, що санкції проти Росії буде продовжено. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спільної прес-конференції із Президентом Європейської Ради Дональдом Туском у рамках учорашнього робочого візиту до Брюсселя. «Я радий почути від Дональда Туска та в рамках наших консультацій з іншими лідерами ЄС, що позиція Євросоюзу — це єдність та солідарність з Україною. Тому меседж про продовження санкцій — це саме те, що ми раді почути в ці дні», — зауважив Президент. Він також зазначив, що Україна ефективно координує свої позиції з ЄС у питанні політично мотивованого російського проекту «Північний потік-2», пише прес-служба глави нашої держави.

Президент України Петро Порошенко під час спільної прес-конференції у Брюсселі з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском (на знімку) вчора повідомив, що Угода про асоціацію України з Європейським Союзом почне працювати у повному обсязі вже з 1 вересня цього року. «Україна повністю віддана всім критеріям реформ та Угоді про асоціацію з ЄС. Дуже важливо, що ми продовжуємо імплементацію реформ, незважаючи на війну та дуже важку безпекову ситуацію», — цитує главу держави його прес-служба.
Д. Туск, у свою чергу, високо оцінив зусилля, яких доклала наша країна задля реалізації проєвропейських прагнень, та подякував Україні за незмінність позицій. «За всі свої, навіть найменші успіхи, вам довелося заплатити важкою працею і також, на жаль, кров’ю. Ви нічого не отримали задарма. Ви заслужили все, чого ви досягли. І саме тому так багато нас тут у Європі захоплюються вами й підтримують вас, хоча я знаю, що цього не завжди достатньо. Ви маєте право очікувати на більше. Ви також маєте право пишатися собою», — додав 
Д. Туск, до речі, української мовою, яку П. Порошенко назвав «вишуканою».
Глава держави також анонсував візит до Франції 26 червня, після чого, за його словами, відбудеться телефонна розмова у «нормандському форматі». Про це у Фейсбуку повідомила член української делегації Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко.
Програмою візиту передбачено зустрічі з президентом Європейської народної партії Джозефом Долем та лідерами держав—членів ЄС, а також участь у розширеному саміті Європейської народної партії.

Фото Миколи ЛАЗАРЕНКА (прес-служба Президента України).