Голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко (на знімку) разом із литовськими парламентаріями відвідала Берлін (ФРН). 

Під час візиту Г. Гопко та литовські колеги А. Кубіліус і Г. Кіркілас провели низку зустрічей у рамках першої спільної ініціативи з метою підсилення міжнародної підтримки України. Зокрема, відбулися зустрічі з головою Комітету у закордонних справах Бундестагу Н. Рьотгеном, зовнішньополітичним радником федерального канцлера К. Хойзгенгом, головою Комітету з питань ЄС Бундестагу Г. Кріхбаумом, заступником голови фракції ХДС/ХСС у Бундестазі 
Х. Фрідріхом та іншими.
У ході зустрічей було представлено Новий європейський план для України, затверджений Комітетом у закордонних справах Сейму Литви на основі Стратегії підтримки України 2017—2020 та закликано Німеччину до подальшої підтримки.
Також голова Комітету у закордонних справах Г. Гопко взяла участь у слуханнях Бундестагу на тему: «Історична відповідальність Німеччини перед Україною», які організувала парламентська фракція Союз 90/Зелені на чолі з депутатом Бундестагу Марілуїзою Бек. У слуханнях взяли участь понад 300 осіб, в тому числі відомий історик Тімоті Снайдер, українські дипломати на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом України в Німеччині Андрієм Мельником, політики й експерти з Німеччини та інших країн Європи.
«Економічно потужна, вільна, демократична Україна відповідає інтересам Німеччини і всієї Європи», — відзначила Г. Гопко у своїй промові в Бундестазі під час цих слухань. Висловивши упевненість у подоланні путінської агресії та успішності України, вона закликала німецьких політиків об’єднати зусилля для захисту спільних цінностей та інтересів. Зокрема, Г. Гопко переконана, що європейські держави, в тому числі й Німеччина, мають разом протидіяти втіленню газового проекту «Північний потік-2», який суперечить стратегії енергетичної безпеки ЄС, та посилювати санкції проти Росії як держави-агресора. Також голова комітету закликала німецьких колег визнати Голодомор 1932—1933 років геноцидом українського народу.
Г. Гопко повідомила, що аналогічні слухання стосовно відповідальності Німеччини перед Україною відбудуться у Верховній Раді наприкінці липня цього року.