У Мінську позавчора відбувся черговий раунд переговорів Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі. Є хороша новина — із 24 червня і до кінця літа оголошено так зване хлібне перемир’я, домовленість про зупинення вогню на час жнив, до 31 серпня. Принаймні про це повідомила учора ЗМІ Дарка Оліфер, прес-секретарка представника України у ТКГ Леоніда Кучми.
Підтвердили цю інформацію після переговорів і угруповання «ДНР» та «ЛНР», а також посередник на переговорах від ОБСЄ посол Мартін Сайдік.

Іще одне важливе питання, яке обговорила контактна група, — обмін полоненими. За останніми даними, у полоні бойовиків залишається 129 українських бійців, хоча найманці визнають тільки 50 із них та хочуть обміняти їх на понад 600 своїх утримуваних осіб. За два тижні сторони завершили додаткову верифікацію бажання тих, хто після обміну хотів би залишитися на території, підконтрольній Києву. Але коли родичам утримуваних у полоні чекати обміну, М. Сайдік сказати так і не зміг: «Я розумію родичів, які запитують, коли нарешті буде обмін усіх на усіх, але думаю, те, що ми зараз робили та робимо, — це необхідні кроки, щоб справді прийти до такого моменту, коли можна буде сказати, що так, у нас є ясність, кого можна буде обміняти», — повідомив він ЗМІ.

Тим часом ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою. За останню добу (станом на ранок 22.06) російські найманці понад 30 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, на маріупольському напрямку окупанти з гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів гатили в районі Водяного, Гнутового, Талаківки, Мар’їнки, Красногорівки, Старогнатівки, Лебединського. На донецькому напрямку з потужних танкових гармат калібру 125 мм озброєні банди били поблизу Кам’янки, Опитного, Пісків, Авдіївки, Зайцевого. Неспокійно було й на луганському напрямку.