Українське місто Ізмаїл і румунське Тулча розташовані на правому і лівому берегах річки Дунай. Ну а сусіди завжди прагнуть жити в злагоді й дружбі. І тому ізмаїльський міський голова Андрій Абрамченко із задоволенням прийняв запрошення свого колеги голови повітової ради Тулчі Хорія Теодореску здійснити ділову поїздку до Румунії. 

У рамках візиту члени ізмаїльської делегації взяли участь у кількох зустрічах у повітовій раді Тулчі, у парламенті Румунії та в мерії 4-го сектору муніципалітету Бухарест (румунська столиця ділиться на 6 секторів), під час яких розглядалися питання з проектних програм.
У Тулчі в повітовій раді обговорювалися основні інфраструктурні спільні проекти, насамперед — зі Спільної операційної програми «Басейн Чорного моря 2014—2020». У рамках даної програми Ізмаїл підготував шість проектів, які пов’язані з туризмом, Лебединим озером і з наповненням спортивним інвентарем Палацу спорту.
— Хочу відзначити, — заявив Андрій Абрамченко, — що уряд Румунії пішов назустріч повітовій раді Тулчі для того, щоб, не чекаючи початку реалізації проекту з транскордонного транспортного сполучення, повіт Тулча сам придбав транспортні засоби (мається на увазі пароплави), які б забезпечили транспортне сполучення Тулча—Ізмаїл. З нашого боку потрібна реалізація митно-прикордонного переходу на нашому морвокзалі. Це спрощує і прискорює процес реалізації цього проекту.
Окрему увагу під час дво-
сторонньої зустрічі було приділено реалізації низки медичних проектів, а саме — пілотного проекту зі створення служби парамедиків, а також проекту зі створення дитячої реанімації та реконструкції міської поліклініки.
— Цікавою є і пропозиція румунської сторони про будівництво в Ізмаїлі дитячого садка. Звісно, такі пропозиції не народжуються просто так — усі ці питання треба підготувати. У нас для будівництва садка є виділена земля, є проект. Необхідно тільки актуалізувати кошторис, — повідомив Андрій Абрамченко.
У Бухаресті члени ізмаїльської делегації зустрілися з депутатами румунського парламенту й обговорили механізми фінансової підтримки органів місцевого самоврядування в Україні, з якими в румунської сторони є договірні відносини. Також відбулася зустріч з мером Сектору 4 муніципалітету Бухарест Даніелом Балуце. Її підсумком  стала пропозиція румунської сторони укласти договір про взаємне співробітництво й партнерство, де третьою стороною виступить повіт Тулча. Угода може бути підписана вже цього року — в День міста Ізмаїла.

Одеська область.