Німецькі правоохоронні органи оприлюднили результати розслідування великомасштабної афери з одержання статусу перебування у ФРН громадян, точніше — громадянок держав, що не є членами ЄС.
Щоб законно залишитися на території Німеччини, жінки, котрі народили дітей, шукають чоловіків — громадян країни, які погоджуються визнати немовлят власними дітьми. За винагороду, звісно. В результаті малюки одержують громадянство ФРН, їхні матері — посвідку на проживання, новоспечені «тата» — гроші.
Фіктивні батьки — здебільшого безробітні, разом із недобросовісними адвокатами та нотаріусами, котрі беруть участь у такій афері, оцінюють свої послуги в п’ять тисяч євро. Деякі «батьки» визнають власними по 10 дітей від різних жінок. Послугами липових татусів найчастіше користуються жінки країн Азії, Африки та Східної Європи. Оскільки «татусі» безробітні, то не сплачують аліменти, «передаючи» піклування про малюків... державі. Саме цей факт і спонукав правоохоронні органи зацікавитися такими «ґешефтами».
Центром такого «підприємництва» став Берлін. І хоч розслідувачі називають 700 випадків таких діянь, однак застерігають, що в реальному житті їх набагато більше.

Берлін.