21 лютого приблизно о 10.15 в районі вулиці Інститутської учасники масових заворушень відкрили вогонь по працівниках органів внутрішніх справ та намагалися прорватися в напрямку Верховної Ради України.
Кілька пострілів пролунали у районі Верховної Ради України. Військовослужбовці, виконуючи положення вчорашньої постанови парламенту, не відкрили вогонь у відповідь. Частина їх намагалася сховатися від куль у будівлі Верховної Ради, однак їм у цьому завадили. Інформація про кількість жертв стрілянини уточнюється.
 
Кількість загиблих правоохоронців зросла до 16 осіб
 
130 працівників органів внутрішніх справ доправлені до медзакладів із вогнепальними пораненнями. Усього ж із 18 лютого по медичну допомогу звернулися 565 працівників органів внутрішніх справ, із них 410 госпіталізовані.
 
Захоплених військовослужбовців ВВ активісти Євромайдану звільнили
У ніч на 21 лютого було звільнено військовослужбовців, яких захопили вранці 20 лютого під час нападу радикально налаштованих осіб на території Майдану Незалежності.
Наразі звільнений особовий склад перебуває на території одного з підрозділів внутрішніх військ, де людям надають необхідну допомогу. Фізичний та морально-психологічний стан військовослужбовців задовільний.
 
За інформацією офіційного сайту МВС України.