За останню добу (станом на ранок 26.06) на Донбасі російські окупаційні війська понад 20 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, найбільше провокацій на донецькому напрямку. Ворожі обстріли зафіксовано у передмісті Авдіївки та північно-східніше — в районі Кам’янки. Саме там окупанти неодноразово відкривали вогонь із гранатометів та стрілецької зброї. Неспокійно було й неподалік Луганського, що на Світлодарській дузі, та в районі Зайцевого.
На луганському напрямку противник здійснив 10 обстрілів. Із мінометів гатили поблизу Троїцького, Щастя, Катеринівки та Жовтого. Неподалік Новозванівки та Новоолександрівки бандити застосовували протитанкові ракетні комплекси та озброєння БМП. На маріупольському напрямку ситуація стабілізувалася. Поблизу Павлополя зафіксовано один обстріл зі станкового протитанкового гранатомета.
Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Бахмутської траси, луганський напрямок): «Ситуація у нашому секторі непроста. «Орки» постійно тримають нас у напруженні. Обстріл почався десь о 22.00 годині. Били з мінометів різних калібрів, кулеметів, озброєння БМП. Вдалося помітити диверсійну групу. Щільним вогнем відігнали їх. За інформацією нашої розвідки, у них є «200» і «300». Трохи їх розізлили, і вже десь через годину в наш бік полетіли чергові міни. Добряче дісталося опорнику. Зараз тихо. Вони проводять ротацію. Та й нам потрібно перегрупуватися. Однак тиша протримається недовго. На вечір знову сипатиметься на голову свинець. Отакі у нас будні. На щастя, усі побратими живі й здорові. І це головне.»