На Луганщині підбито перші підсумки зовнішнього незалежного оцінювання. Директор департаменту освіти і науки ОДА Юрій Стецюк відзначає, що найкращі показники якості знань за шкалою 7—12 балів з української мови та літератури мають учні міст Сєверодонецька, Рубіжного та Лисичанська, а з англійської мови — абітурієнти із сільської місцевості. 
Найвищі показники зафіксовані у Білокуракинському (83,3%), Троїцькому (80%) і Біловодському (78,8%) районах. Це свідчить про те, що наша молодь зацікавлена у вивченні іноземних мов. До речі, в наймасовішому тестуванні — з української мови та літератури — взяли участь 95,4% абітурієнтів.
Директор департаменту освіти і науки Юрій Стецюк підкреслив, що в області створено додаткові можливості вступу до вишів абітурієнтів з непідконтрольних територій. Зокрема, учні, які за підсумками ЗНО подолали поріг «склав/не склав», зможуть стати студентами ВНЗ Луганщини та інших областей України, а ті, хто отримав менш як 100 балів, за бажання братиме участь у конкурсах, складатиме іспити приймальній комісії і зможе стати студентом вишів у Луганській та Донецькій областях.
На Луганщині працюють вісім освітніх центрів «Донбас-Україна», розташованих на базі навчальних закладів регіону. Якщо юнак чи дівчина з не підконтрольної українській владі території області не має документа про повну загальну середню освіту, сертифіката ЗНО, то може вступити до державного вишу України через ці освітні центри за спрощеною процедурою — особисто подати заяву, заповнити освітню декларацію, скласти два іспити державної підсумкової атестації та вступний іспит за напрямом.
Юрій Стецюк висловив подяку керівнику обласної військово-цивільної адміністрації Юрію Гарбузу за допомогу в організації безплатного проживання абітурієнтів з непідконтрольних територій на період сесії ЗНО.

Луганська область.