За інформацією прес-центру штабу АТО, ситуація в зоні проведення бойових дій знов ускладнилася. Російські терористи продовжують грубо порушувати домовленості з дотримання перемир’я. Протягом доби (дані на ранок 29.06) ворог 35 разів відкривав вогонь по позиціях українських військових. Крім того, окупанти вкотре обстріляли з міномета калібру 120 мм житловий квартал Красногорівки. Незмінною залишається тенденція активізації незаконних збройних формувань у темний час доби.

На приморському напрямку окупанти, використовуючи міномети й піхотне озброєння, дев’ять разів порушували перемир’я.

11 ворожих збройних провокацій зафіксували на донецькому напрямку. Тут проросійські банди знову активізувалися в районі Авдіївки, відкриваючи по наших укріпленнях вогонь з артилерійських систем калібру 122 мм, гранатометів, 120-міліметрових мінометів і стрілецької зброї.

На луганському напрямку ворог 15 разів застосовував зброю проти підрозділів сил АТО. У районі Бахмутської траси окупанти протягом декількох годин щільним вогнем з мінометів (калібрів 120 мм і 82 мм) накривали українських захисників поблизу селища Кримське.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що російська влада активно вживає заходів, щоб «ополченці ЛДНР» не потрапили на територію Росії. Усе це здійснюється в рамках заходів силових структур РФ «з недопущення мародерів і осіб із кримінальним минулим». Для цього на неконтрольованих пунктах пропуску відзначене навіть проведення робіт з інженерного облаштування й посилення заходів щодо перевірки осіб, які перетинають кордон. Зокрема, в’їжджати в Росію заборонено особам, котрі мають документи, видані окупаційними адміністраціями. Якщо й пропускають, то винятково тих, хто має офіційні документи України.