Як і усі попередні, цей режим тиші провалився з вини російських бойовиків. За даними прес-центру АТО, однією з найгарячіших точок нині є так звана Бахмутська траса. Наших військових поблизу Кримського окупанти накривали щільним вогнем зі 120 мм і 82 мм мінометів, а також з меншого потужного озброєння. Також з мінометів бойовики гатили неподалік Трьохізбенки та Щастя. Окрім цього, обстріли було зафіксовано в районі населених пунктів Старий Айдар, Новотошківське, Шарів Кут та Валуйське.
Гаряче було й на донецькому напрямку. Обстріли з боку проросійських бандформувань майже не припинялися. За добу було нараховано 12 таких фактів (станом на ранок 30.06). Надзвичайно складною ситуація була саме на ділянці лінії зіткнення Авдіївка — Кам’янка, де окупанти активно обстрілювали з піхотного озброєння, мінометів, 122 мм артилерійських систем і танків. На маріупольському напрямку неспокійно було в районі Водяного, Гнутового, Талаківки та Павлополя. Там терористи озброєння калібру понад 100 мм не застосовували і відкривали вогонь здебільшого з гранатометів різних модифікацій, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Що відбувається на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Кримського, луганський напрямок): «Інтенсивність порушення орками режиму тиші помітно зменшилася. Особливо на тлі сильних обстрілів, які тривали напередодні. Однак це відносне затишшя ненадовго і може свідчити про те, що у «ЛНР» закінчуються снаряди. Щоправда, активізувалися диверсійні групи. Наші хлопці вміють з ними воювати. Як ви уже знаєте, днями в районі Жолобка хлопцям вдалося взяти в полон росіян... І це не перша успішна операція побратимів. До цього вдалося ліквідувати ще дві такі групи. Нині бойовики активно споруджують нові опорні пункти у сірій зоні, а РФ відправляє потяги та вантажівки зі зброєю та особовим складом у наш сектор. Тому найближчим часом очікуємо загострення ситуації. Однак найголовніше те, що цими днями ніхто з хлопців не постраждав. Усі живі, здорові й готові захищати нашу землю».