На два роки всі повноваження з вивезення, утилізації та захоронення твердих відходів у Львові передали ОДА. За це рішення проголосували 55 депутатів міської ради.

Для відшкодування витрат місто перерахує до обласного бюджету 150 мільйонів гривень, ще 300 мільйонів — наступного року. Міське комунальне підприємство «Львівспецкомунтранс» тимчасово перейде під управління ОДА. Місто тим часом займатиметься сортуванням сміття та будівництвом сучасного заводу.
Ідея про передачу повноважень належить голові Львівської ОДА Олегу Синютці, який навіть запропонував депутатам міськради проект ухвали. Щоправда, в ньому не були вказані терміни, на які передаються повноваження, що викликало обурення міського голови Андрія Садового. Депутатам довелося підготувати компромісний варіант, який передбачає конкретні терміни передачі повноважень. Було внесено поправку, яка забороняє облаштовувати полігон твердих відходів на території ТЕЦ-2.
«Ми пішли на такий крок у відповідь на ультиматум представника державної влади, що лише за таких умов з міста буде знята сміттєва облога. Додаткові вимоги голови ОДА щодо добровільної відмови міста від будівництва сміттєпереробного заводу ми відкинули. Також відкинули вимогу довічної передачі твердих побутових відходів у руки державної влади», — прокоментував ситуацію міський голова Андрій Садовий.