Кількасот жителів Кропивницького, Кіровоградської і ще кількох інших областей, серед яких – значна частина жителів сумнозвісної Бережинки, зібралися сьогодні (30.06.2017) на акцію протесту на площі Героїв Майдану в обласному центрі Кіровоградщини, перед приміщенням обласної державної адміністрації та обласної ради. 
 

Останнім серйозним приводом для проведення акції стали події в селі Бережинка Кіровоградського району, що розгорталися протягом двох останніх місяців – спроба рейдерського захоплення ТОВ «Нива – 2010» та застосування поліцією сили до місцевих мешканців і ветеранів АТО. 

Майже тисяча учасників акції: фермерів, працівників постраждалих від рейдерських захоплень місцевих сільгосппідприємств, активістів, волонтерів, ветеранів АТО, представників формувань самооборони виголосили ряд вимог до обласної влади, правоохоронців та керівництва країни. 

 


Учасники мітингу прийняли резолюцію, в якій вимагають відставки керівника ГУ НП в Кіровоградській області Сергія Кондрашенка, покарання силовиків за побиття селян та ветеранів АТО у Бережинці, притягнення до відповідальності рейдерів та доведення справ про рейдерство на Кіровоградщині до логічного завершення. 

Були оприлюднені також інші вимоги, серед яких –вимога відставки прокурора Кіровоградської області Анатолія Коваленка. 
Ініціативна група мітингу зустрілася з головою облдержадміністрації Сергієм Кузьменком, якому, за словами учасників зустрічі, вони виклали свою позиції та отримали запевнення, що ситуація вирішується в правовому полі, а діям правоохоронців дасть правову оцінку прокуратура. 

 

 

Фото автора.