Оперативна обстановка у районі проведення АТО залишається без змін. Російські найманці не припиняють порушувати домовленості про припинення вогню. За даними прес-центру АТО (станом на ранок 03.07), вони понад 20 разів обстріляли наших військових. На маріупольському напрямку окупанти випустили майже 25 снарядів зі 122 мм артилерійських систем у районі Водяного. Поблизу Павлополя, Лебединського та Гнутового били з гранатометів різних модифікацій.
Гаряче було й на донецькому напрямку. Порушення режиму припинення вогню відбувалося на ділянці лінії бойового зіткнення, що простягається від південного передмістя Авдіївки до околиць тимчасово окупованої Горлівки. Зокрема, в районі Зайцевого ворог вів вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї та озброєння БМП. Також з різних систем піхотного озброєння терористи обстрілювали у передмісті Авдіївки, на підступах до Кам’янки та неподалік Верхньоторецького. Окрім того, поблизу Авдіївки незаконні збройні формування застосовували заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 мм. На луганському напрямку ворог гатив з гранатометів та стрілецької зброї поблизу Станиці Луганської, Щастя, в районі Бахмутської траси.
Як заявив учора ЗМІ речник прес-центру штабу АТО Антон Миронович, під час проведення обстеження та зачистки в районі Кам’янки сили АТО виявили російське військове спорядження, залишки боєприпасів, сухих пайків та медикаментів. Повідомленню про знахідку передувала інформація, що російсько-терористичні окупаційні війська у районі Кам’янки намагалися посунути лінію фронту, але зазнали невдачі і вимушені були відступити. «Загалом нічого дивного, але ця знахідка вкотре підтвердила загальновідомий факт, що саме російська сторона всебічно забезпечує незаконні збройні формування, які тимчасово захопили окремі райони Донецької та Луганської областей», — зазначив він.