Колишній посол США в Україні, а нині глава Євразійського центру при Атлантичній раді США Джон Гербст вважає, що шанси надання Вашингтоном летальної зброї Україні зростають і це може наблизити виведення російських військ з Донбасу. Про це він заявив в інтерв’ю «Апострофу».

«На мій погляд, цей день може настати швидше, якщо Україна отримає від нас цю (летальну. — Ред.) захисну зброю. Може бути, цей день настане раніше, якщо санкції будуть розширені. Як ви знаєте, в цьому полягає намір нашого Конгресу. І, врешті-решт, я думаю, Кремлю доведеться вийти з України», — зауважив Гербст. За словами дипломата, президент США Дональд Трамп сам розуміє, що РФ повинна припинити військові дії проти України, і додав, що надання летальної зброї нашій країні не спровокує ще більшу агресію Кремля.
Водночас він заявив про можливість приєднання Вашингтона до процесу мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.»Я цього очікую. Як я розумію, президент Трамп дав Тіллерсону (держсекретарю США. — Ред.) доручення працювати над цією проблемою. Схоже, Трамп і Тіллерсон домовилися, що вони призначать спеціального представника, який відповідатиме за цю проблему», — розповів Гербст. При цьому він наголосив, що пошук США нової форми вирішення конфлікту може привести до заміни мінського формату.