Понад сотню вкрай отруйних вогняних мурах було виявлено в місці для зберігання контейнерів в японському порту Кобе. Ще кілька сотень їх містилося в контейнері, який розвантажили, а потім доставили в місто Амагасакі, що на схід від Кобе. 

Якщо така мураха вкусить, отрута, що міститься в її жалі, спричиняє анафілактичний шок, який, у свою чергу, може призвести до смерті.
Як стверджує адміністрація порту, контейнер в Кобе прибув з китайської провінції Гуандун. А батьківщина цих небезпечних мурах — Південна Америка. Отже, мешканці південного континенту немало пропливли по світу, поки дібралися до Японії, і хтозна-де ще залишились на постійне проживання.
У Японії їх було виявлено вперше. Після детального обстеження, яке провели міські служби Кобе, таких самих мурах було знайдено на території, де цей контейнер зберігався упродовж п’яти днів, перш ніж його розвантажили. Представники міської влади повідомили, що вони продовжують обстежувати порт та місця, куди переміщався контейнер. Як повідомила телекомпанія NHK, відтепер оператори всіх портів Японії робитимуть перевірки на наявність вогняних мурах.
У свою чергу уряд Японії звернувся до операторів 125 портів по всій країні з вимогою провести ретельні перевірки, аби убезпечити країну від розповсюдження непроханих і небезпечних гостей.

Токіо.