У районі Старого міста в іракському Мосулі заблоковані десятки тисяч мирних жителів, які не можуть покинути місто в умовах його штурму урядовими військами, який почався 6 червня. Як повідомляє прес-центр ООН, вони відчувають гостру нестачу їжі та води.
 


Генерал армії Іраку Самі аль-Аріді заявив, що війська перебувають лише за декілька сотень метрів від берегів річки Тигр, оскільки коаліційний літак під керівництвом США здійснив обстріл позицій ІДІЛ 2 липня, передає «Радіо Свобода».
Іракське командування стверджує, що бойовики терористичного угруповання «Ісламська держава» контролюють лише кілька кварталів у місті.
Напередодні, 29 червня, іракські війська захопили зруйновану історичну мечеть Аль-Нурі в Мосулі (на знімку). Символічним це місце є через те, що тут три роки тому «Ісламська держава» проголосила створення «халіфату». Зараз мечеть майже повністю зруйнована — терористи підірвали себе всередині.
Бій за Мосул називають одними з найважчих міських боїв від часів Другої світової. Операція з визволення міста триває від жовтня 2016-го.

Фото Xіnhua/Укрінформ.