Через аварійне відключення струму на Дніпровській водопровідній насосній станції обласного комунального виробничого підприємства «Дніпро-Кіровоград» чотири найбільші міста Кіровоградщини зневоджено. Починаючи з вечора минулої суботи без води залишилися обласний центр Кропивницький, міста Олександрія і Світловодськ, а також райцентр Знам’янка.

Причиною виникнення надзвичайної ситуації стала крадіжка металу на ЛЕП 154 тис. кВт. Як повідомив начальник головного управління ЖКГ міськради Віктор Кухаренко, аварія сталася на лінії електропередач біля Світловодська — впала через розкомплектування опора лінії.
На час припинення водопостачання «Дніпро-Кіровоград» та міськводоканали оприлюднили перелік місць стоянок водовозів у всіх містах. Постачають питну воду в медичні та дитячі заклади.
У Кропивницькому загалом визначено 83 локації, де можна поповнити запаси води. Керівництво міського ВКГ попросило жителів міста підтримувати порядок біля автоцистерн, а воду набирати в межах необхідності, щоб автомобілі встигали працювати за графіком.
Станом на ранок понеділка вода в переважній більшості мікрорайонів обласного центру, які обслуговує «Дніпро-Кіровоград», так і не з’явилася.
За повідомленням фахівців ОКВП, заново заповнити водою всю 120-кілометрову мережу намагатимуться до вечора 4 липня.