Коментуючи надзвичайну ситуацію, що виникла навколо фермерського господарства «Нива-2010» та в самому селі Бережинка, голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко висловив переконання, що запобігти рейдерству допоможуть лише зміни в законодавстві.
Із цього приводу Сергій Кузьменко звернувся із закликом до політиків: «Не потрібно намагатись погіршити фінансовий стан пана Трибиненка (голова ФГ «Нива-2010». — Авт.). Звільніть його від того, щоб він витрачав і далі кошти на політиків, на те, щоб ви друкували плакати, збирали мітинги, наймали приватні армії. Якщо ви справді хочете вирішити цю проблему — ви знаєте, які зміни треба внести в законодавство, щоб унеможливити такі злочинні дії».
Воєнний стан в одному окремо взятому населеному пункті нагадує нині ситуація, що склалась у Бережинці Кіровоградського району в зв’язку з кількома рейдерським атаками на місцеве сільгосппідприємство «Нива-2010». Реальний результат, якого спільними потугами вдалося досягти всім державним та правоохоронним органам — тимчасово, терміном на один рік, блокувати доступ до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань державному реєстратору Маловисківської міської ради Володимиру Руденку, який вніс зміни в дані про засновників ТОВ «Нива-2010».
Фермерське господарство тричі пережило спроби рейдерського захоплення протягом кількох останніх місяців. Чергову — в середині червня, коли жителі села протистояли кільком десяткам озброєних «невідомих». Тоді поліція «доїхала» до села, розташованого за сім кілометрів від обласного центру, лише коли люди самі затримали нападників. Зате згодом «навела порядок» серед ветеранів АТО та місцевих жителів, які захищали господарство від рейдерів, завдавши деяким із них тілесних ушкоджень, моральних та матеріальних збитків.