Без електрики залишився 4 липня центр Луцька. Надзвичайна подія трапилася в обідню пору через будівельну техніку, яка під час земляних робіт на проспекті Волі пошкодила кабель напругою десять кіловольт. Під час закорочення, як на біду, не спрацювали запобіжники, які б мали аварійно відключити від струму систему. Внаслідок цього загорілася підстанція, що на вулиці Глушець.

Перестали працювати й тролейбуси. Оскільки всі маршрути в Луцьку прокладено через центр, у місті виникли серйозні транспортні проблеми. Ускладнювала роботу рятувальників (на знімку) та енергетиків і та обставина, що підстанція розташована фактично на території Центрального ринку, поруч із замком Любарта. Попри все пожежу вдалося ліквідувати й уникнути великих матеріальних втрат.
До речі, громадськість Луцька вже багато років порушує питання про винесення ринку з історичної частини міста, про небезпечне сусідство потужної підстанції з місцем, де одночасно перебувають тисячі людей і немає належних шляхів для під’їзду рятувальної техніки.

Фото інтернет-видання «Волинські новини».