За добу (дані на 06.07) російсько-терористичні бандформування 13 разів відкривали вогонь по оборонних укріпленнях українських сил. При цьому двічі застосовували міномети.
На приморському напрямку супротивник учора тричі бив по опорних пунктах ЗС України. Зокрема, двічі в районі Широкиного й один раз поблизу Лебединського окупанти відкривали вогонь убік позицій сил АТО із гранатометів.
На донецькому напрямку загарбники найактивніше порушували режим припинення вогню. Бандформування один раз застосували заборонене Мінськими угодами озброєння — міномети калібру 120 мм — у районі Пісків. Сім збройних провокацій було вчинено окупантами в передмісті Авдіївки, де ворог методично протягом дня й уночі гатив по позиціях підрозділів сил АТО із гранатометів різних модифікацій, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї, а також один раз із зенітної установки.
Напередодні речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що російські військові проводять навчання з евакуації підрозділів з Донбасу.

«Наприклад, у Донецьку вони проводять навчання з евакуації автобусів командного складу, вивозиться документація й усе, що може бути доказом гібридної війни, розробляються маршрути вивезення родин ватажків», — зазначив він.
За словами речника МОУ, у разі виходу російських окупантів з Донбасу територію буде визволено за лічені дні. При цьому, припускає Андрій Лисенко, необов’язкове застосування зброї з боку Збройних Сил України.
А от на інформаційному фронті гібридної війни російський агресор не припиняє своїх наступальних операцій. «Напередодні саміту «Великої двадцятки» (G20, 7—8 липня, Гамбург) підрозділами інформаційної боротьби ЗС РФ через підконтрольні ЗМІ поширюються дезінформаційні матеріали з метою введення в оману представників ОБСЄ, звинувачення сил АТО в спробах ескалації конфлікту, дискредитації ЗС України в очах світового співтовариства», — повідомляє ГУР МОУ. Для створення відповідних інформаційних приводів використовуються переодягнені у форму українських військовослужбовців російські військові, які імітують дії «українських ДРГ», обстрілюють свої позиції й цивільні об’єкти. Крім цього, як повідомили в українській розвідці, встановлюються муляжі вибухових пристроїв і поширюються чутки про «злочинні дії українських диверсантів і попередження терористичних актів».