Науковці як волонтерську допомогу передали учора Харківському 65-му військово-мобільному госпіталю, що нині базується у Часовому Яру Донецької області, ключі від автомобіля швидкої медичної допомоги. Як зазначив на доброчинній акції президент Національної академії медичних наук України Віталій Цимбалюк, кошти на «швидку» для фронту збирали академіки, члени-кореспонденти, а також військові медики.

Президент НАМН України Віталій Цимбалюк вручає ключі від автомобіля швидкої медичної допомоги заступнику начальника 65-го військового мобільного госпіталю Юрію Качуровському.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.
Більше фото тут — www.golos.com.ua

«Потреба у таких спеціалізованих «швидких» на фронті стає дедалі актуальнішою. Як свідчать медики, поранених останнім часом у нас побільшало, їх треба доставляти з точки бойових дій до госпіталів. Авторський колектив спільної цивільно-військової наукової роботи «Інноваційний підхід з організації та надання медичної допомоги у гібридній війні», відзначеної минулоріч премією Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій, одностайно вирішив допомогти військовим. Премію Кабміну в розмірі 100 тисяч гривень колектив (з числа представників НАМН та керівництва військових медичних підрозділів) у повному обсязі перерахував на придбання мобільного автомобіля для перевезення поранених у зоні АТО», — зазначив він.