Тренувальні польоти на літаку Ан-26 та вертольотах Мі-8 здійснили курсанти Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба, які перебувають на стажуванні у бригаді транспортної авіації, що дислокується на Вінниччині. Одночасно льотний вишкіл удосконалювали й екіпажі авіаційної та вертолітної ескадрилій.
За інформацією прес-центру Повітряних сил
, тренування тривали протягом двох діб — у денний та нічний час. Курсанти-штурмани літака Ан-26 виконували польоти заданим маршрутом. Вертолітники опановували дві вправи — зависання машини у повітрі на заданій висоті та політ по колу.
«Усі вправи, що їх відпрацьовували екіпажі авіаційної та вертолітної ескадрилій, передбачені курсом бойової підготовки», — зазначив командир авіабригади Олег Нечипурук. За його словами, льотчики працювали у небі за індивідуальними програмами. Комбриг стверджує, що поставлені завдання виконали і штатні екіпажі, й курсанти. Одні підвищили рівень професійної підготовки, інші набули перших практичних навиків пілотування бойового літака та гелікоптера.