Кожен п’ятий німець розраховує залишити нащадкам спадок не менш, ніж чверть мільйона євро. Такого висновку дійшла британська компанія YouGov, котра здійснила масштабне дослідження на замовлення Prіvatbank Quіrіn.


У ньому взяло участь понад 7400 осіб, старші за 18 років. З’ясувалося, що кожен третій респондент (35%) щось і колись одержував у спадок. Найчастіше — гроші чи банківські депозити (65% опитаних), нерухомість (34%), ювелірні вироби (21%).
За прогнозами компанії, частка нерухомості як спадок найближчими роками зростатиме і становитиме майже половину всіх спадків. Тобто кожен шостий німець уже невдовзі може розраховувати на квартиру у місті чи будинок у селі, які залишать йому добрі родичі чи знайомі. Дослідники повідомляють, що нові власники такої нерухомості найчастіше її продають, хоча раніше заселялися в приміщення самі.


Що стосується розподілу спадку, то 51% опитаних заявив: воно має ділитися рівними частками серед дітей. 21% вважає, що справедливіше було б надати спадок тим, хто більше потребує. Кожен четвертий респондент повідомив про конфлікти з родичами і судові розгляди при розподілі спадку. При цьому лише 13% вважають за потрібне обговорити це питання з усіма зацікавленими сторонами ще за життя дарувальника .

Берлін.