Європейський Союз надасть допомогу в модернізації пункту спільного контролю «Рені-Джурджулешть».


Як розповіли експерти місії ЄС у рамках прикордонної допомоги Україні й Молдові 
(EUBAM), у 2015 році прикордонні й митні відомства цих двох країн подали проектні заявки щодо розвитку пунктів спільного контролю «Рені-Джурджулешть» і «Кучурган-Первомайськ». Модернізація включала в себе придбання обладнання для впровадження контактних пунктів і автоматизованого обміну інформацією про осіб, які перетинають кордон. Ці проекти було схвалено для фінансування флагманською ініціативою з інтегрованого керування кордонами Східного партнерства ЄС. Для виконання цих проектів Євросоюз виділить майже 4 мільйони євро, з них 1 млн. 353 тис. євро направлять на поліпшення інфраструктури ПП «Рені-Джурджулешть».


За ці гроші планують зробити ремонт будівель і споруд, закупити нові меблі й оргтехніку, оновити інформаційні знаки, упорядкувати територію, провести нове освітлення і відремонтувати прилеглі дороги. Крім цього, сюди придбають устаткування для проведення поглибленого прикордонного й митного контролю, а саме — станції для зважування, набори для інспекції і виявлення контрабанди.
Після проведення дорогої реконструкції відомства двох країн працюватимуть тільки на українському боці, повністю проводячи всі необхідні процедури прикордонного й митного контролю.

Одеська область.