Обласний бюджет Вінниччини за перше півріччя нинішнього року перевиконано на понад 60 мільйонів гривень. Значну частину цієї суми (26,5 мільйона гривень) отримають заклади системи охорони здоров’я.

— Плануємо придбати цифровий рентген-апарат для обласного онкологічного диспансеру, — повідомив керівник департаменту фінансів Вінницької ОДА Микола Копачевський. — Його вартість — майже п’ять мільйонів гривень. На півтора мільйона гривень буде виконано робіт в операційному залі та реанімаційному відділенні для недоношених немовлят обласної дитячої лікарні. Ще 2,5 мільйона гривень потрібно на придбання медобладнання у згадані відділення, 2 мільйони гривень передадуть обласному ендокринному диспансеру. А 3 мільйони отримає обласна клінічна лікарня імені Пирогова з цільовим призначенням — забезпечення процедури гемодіалізу для пацієнтів.

Крім того, заплановано передати кошти на суму 4,7 мільйона гривень на розвиток фізкультури і спорту, 3,3 мільйона — соціальній та молодіжній сфері, 3 мільйони — закладам культури. Посадовець зазначив, що конкретні цифри визначать депутати на сесії, коли розподілятимуть кошти з обласної скарбниці. За словами Миколи Копачевського, піврічні бюджети перевиконали усі адміністративно-територіальні одиниці — міста обласного значення, об’єднані територіальні громади, районні, селищні та сільські ради. Загалом надходження становили понад три мільярди гривень, або 55,2 відсотка від річного плану. Наповнення скарбниць громад збільшилося порівняно з таким само періодом минулого року на 1,1 мільярда гривень.