За даними штабу АТО (на 12.07), за минулу добу російсько-окупаційні війська 21 раз відкривали вогонь по українських позиціях, збільшивши кількість обстрілів на луганському напрямку.

«Незаконні збройні формування тричі били із гранатометів, великокаліберних кулеметів і 82 мм міномета по Новоолександрівці. Також десять мін бойовики випустили по Новотошківському. А майже о 22-й годині під вогнем із великокаліберних кулеметів і гранатометів супротивника опинилися наші військові в Новозванівці та Станиці Луганській», — йдеться в повідомленні.
На донецькому напрямку пізно ввечері ворог вів вогонь із великокаліберних кулеметів по шахті Бутовка, і з 82 мм міномета, гранатометів, стрілецької зброї — по Авдіївці. На маріупольському напрямку вночі гібриди продовжили обстрілювати українські опорні пункти в Павлополі.

А вчора вранці під прицілом гранатометів і великокаліберних кулеметів бойовиків перебували позиції українських воїнів у районі Верхньоторецького і шахти  Бутовка, повідомив спікер прес-центру штабу АТО Анатолій Стельмах.
Ворог на Донбасі масово використовує безпілотні літальні апарати, посилено моніторить тактичну зону на декількох ділянках і напрямках. Про це пише на своїй сторінці у Фейсбуці координатор групи «Інформаційний спротив» (ІС), народний депутат України Дмитро Тимчук. Також, згідно з оперативними даними групи «ІС», супротивник підсилює свою розвідку кадрами. «В «1-й АК ДНР» прибула нова група офіцерів ГРУ ГШ ЗС РФ, метою якої є переформатування й підвищення ефективності роботи «військової розвідки ДНР». Головна причина такої необхідності — у різкому зниженні кількості та якості інформації, що добувається останнім часом (протягом травня—червня ц. р.)», — сказано в повідомленні.
За словами Тимчука, російські куратори вважають, що «військова розвідка ДНР» стала поступово втрачати свої «агентурні позиції» у районах і місцях дислокації штабів, командних пунктів сил АТО, які, на думку представників російського ГРУ, повинні перебувати під постійним наглядом і контролем.

«Як зазначили у своє виправдання представники керівництва «військової розвідки ДНР», основною причиною зниження ефективності роботи є різка активізації контррозвідувальних заходів СБУ на прифронтовій території, контрольованій Україною. Однак, на думку офіцерів ГРУ, причинами неефективності роботи є низка чинників, пов’язаних з низьким рівнем професіоналізму самих співробітників «розвідки ДНР» — недбалість у роботі офіцерів-кураторів, недотримання конспірації як агентами, так і їхніми кураторами (у тому числі використання відкритих каналів зв’язку) та ін. 


У зв’язку із цим прибулі російські фахівці зажадали «посилити» роботу з кадрами й агентурою», — зазначив керівник групи «ІС».