Влада України спробує поновити переговори з лоукостером Ryanaіr про польоти до України, а також оцінить перебіг попередніх перемовин.
Про це повідомив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, провівши спеціальну нараду з керівництвом Міністерства інфраструктури, Мін’юсту, аеропорту «Бориспіль», Асоціації аеропортів України, Офісу залучення та підтримки інвестицій. «Ми прийняли спільне рішення, з яким погодилися всі учасники наради», — написав він на своїй сторінці у Фейсбуці.
Водночас міжнародний аеропорт «Бориспіль» оприлюднив заяву, в якій зазначено, що переговори з лоукостером були приречені на провал, але готовий до перевірки переговорного процесу. «Аеропорт «Бориспіль» готовий до будь-якого аудиту перемовного процесу із авіакомпанією Ryanaіr на предмет економічної доцільності, виваженості позиції керівництва аеропорту, юридичної коректності та недискримінації інших контрагентів аеропорту з позиції законодавства про захист економічної конкуренції», — йдеться в ній.
«Крім того, керівник аеропорту публічно заявляє про готовність нести відповідальність за всі рішення, прийняті під час перемовного процесу з авіакомпанією, та закликає перевести подальші перемовини в площину економіки, а не політики», — зазначено в заяві.
За твердженням керівництва летовища, ще на початку переговорів «Бориспіль» попереджав про неможливість задовольнити всі фінансові очікування Ryanaіr з огляду на українське законодавство та конфлікт моделі лоукост аеропорту і хабового аеропорту, яким є «Бориспіль».
Нагадаємо, днями компанія Ryanaіr скасувала вихід на український ринок через те, що не дійшла згоди з аеропортом «Бориспіль» з питань обслуговування.