Представники Комітету Верховної Ради з питань бюджету вивчали на Луганщині напрями діяльності місцевих органів влади області та розвитку регіону в умовах реформування міжбюджетних відносин. Насамперед парламентарії ознайомилися із процесом будівництва дев’ятиповерхівки у Сьомому мікрорайоні міста Рубіжного для внутрішньо переміщених осіб, а потім побували в селищі Новотошківське Попаснянського району, яке розташоване на відстані двох кілометрів від лінії розмежування. Там народні депутати оглянули стан відновленої інфраструктури та поспілкувалися з місцевими жителями. Голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун запевнив, що надання гуманітарної допомоги жителям Новотошківського здійснюється в повному обсязі, а щодо створення нових робочих місць зазначив, що район готовий для відкриття в селищі нових шахтних виробництв.


Народні депутати в селищі Новотошківське.
 

Після поїздки Луганщиною члени комітету провели в облдержадміністрації виїзне засідання щодо бюджетного забезпечення основних напрямів діяльності місцевих органів влади Луганської області та розвитку регіону в умовах реформування міжбюджетних відносин. Зокрема, на засіданні розглядали проблеми та перспективи розвитку транспортної інфра-
структури Луганської області, першочергові завдання з відновлення системи надання високоспеціалізованої медичної допомоги населенню регіону та перелік об’єктів і заходів, що фінансуються за рахунок залишків коштів місцевих бюджетів населених пунктів Луганщини, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження.

Луганська область.

Фото прес-служби 
Луганської облдержадміністрації.