Виставку власних картин готують до 26-ї річниці незалежності держави вінницькі журналісти. Презентація відбудеться у рамках проекту «Патріотизм очима журналістів» громадської організації «СПІНОЗА».
Десять працівників засобів масової інформації зголосилися висловити на полотні свої почуття і розуміння патріотизму. За словами керівника організації, ініціатора проекту, журналістки Наталії Журбенко, перед тим, як розпочати роботу, колеги візьмуть участь у майстер-класах. Загалом заплановано вісім занять з відомими майстрами пензля. Кошти на проведення цих уроків пообіцяла надати обласна влада, зокрема, департамент соціальної та молодіжної політики ОДА.
— Упевнена, виставка буде оригінальною, бо участь у проекті беруть люди, небайдужі до художнього мистецтва. Є серед них ті, хто пише картини, а є й ті, хто відвідував художні студії. Дехто, можливо, уперше стане до мольберта. Зате не сумніваюся у багатій творчій уяві кожного учасника проекту. Саме це стане особливістю кожної роботи, — каже Наталія Журбенко.
Виставка триватиме з 21 по 27 серпня у холі Вінницької облради та ОДА. Наталія Журбенко наголошує, що цей проект передбачає продаж робіт. За умови, що отримані кошти автор використає на благодійність. Яку само — визначить він особисто. «Тільки б меценати знайшлися...» — додає автор проекту.