Учора стартував важливий етап вступної кампанії: абітурієнти почали подавати заяви до вишів. Кожен зможе подати 9 заяв на 4 спеціальності, нагадав на вчорашньому брифінгу в МОН директор Департаменту вищої освіти Олег Шаров. На це відведено два тижні. Немає потреби привозити папери — заяви подають через особисті електронні кабінети, зареєстровані в Єдиній державній базі з питань освіти за адресою http://ez.osvіtavsіm.org.ua.
Як повідомила на брифінгу директор ДП «Інфоресурс» Оксана Бєлік, свої електронні кабінети станом на  12 липня зареєстрували 120 тисяч осіб. Це більш ніж половина учасників вступної кампанії.  Не обійшлося без неприємностей: вступники розповідають, що зранку 12 липня вони не змогли зайти на згаданий сайт. В «Інфоресурсі» це пояснюють «ефектом першого дня» — перевантаженням системи. Пізніше її роботу було відновлено. «Система працює повільно, але протягом доби фунціонуватиме в штатному режимі», — пообіцяла О. Бєлік.
Приймання заяв від тих, хто вступатиме за результатами співбесід, вступних іспитів або творчих конкурсів, фінішує о 18.00 20 липня. Від абітурієнтів, які вступатимуть на підставі поданих сертифікатів ЗНО, заяви прийматимуть до 18.00 26 липня. Списки рекомендованих до зарахування у ВНЗ на місця державного замовлення мають бути оприлюднені не пізніше 12:00 1 серпня.