На сайті «Голосу України» завершилося опитування, під час якого ми прагнули з’ясувати, як шукають роботу наші читачі. У підсумку отримали такі результати:
*   Через центр зайнятості — 6 відсотків.
*   Через друзів, знайомих — 20 відсотків.
*   Розміщують резюме на спеціалізованих сайтах пошуку роботи — 18 відсотків.
*   Надсилають резюме безпосередньо роботодавцю — 6 відсотків.
*   Використовують усі перераховані способи одночасно — 32 відсотки.
*   Сидять удома, впевнені, що робота сама їх знайде — 18 відсотків.
Таким чином, понад половина учасників опитування або шукає роботу через друзів і знайомих, або використовує всі можливі способи, щоб отримати місце.

У столиці кількість претендентів дорівнює кількості вакансій

— Що можна сказати про внутрішню трудову міграцію в Україні: її обсяги, категорії професій тощо? Які регіони сьогодні є привабливими для працевлаштування?
Відповідає виконувач обов’язків голови Державної служби зайнятості Валерій ЯРОШЕНКО:
— Послуги Державною службою зайнятості надаються незалежно від зареєстрованого місця проживання чи перебування громадян. Тобто громадяни можуть звернутися по допомогу до будь-якого Центру зайнятості. Станом на 1 червня 2017-го кількість вакансій, заявлених роботодавцями до Державної служби зайнятості, становила майже 70 тис. (що на 54% більше порівняно з відповідною датою минулого року). Найбільша кількість вакансій — у Києві, Львівській, Київській, Дніпропетровській, Харківській та Одеській областях.
За професійними групами найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників з інструментом (20%), робітників з обслуговування устаткування та машин (18%), працівників сфери торгівлі та послуг (15%). Якщо говорити про конкретні професії, то це водії, швачки, слюсарі, електромонтери, електрогазозварники, токарі, муляри, інші представники будівельної галузі. Також затребувані працівники сфери послуг (продавці, кухарі, офіціанти, перукарі, охоронці тощо).
Високим залишається попит на спеціалістів із досвідом роботи — лікарів, фармацевтів, інженерів різних галузей, юристів, викладачів, економістів, бухгалтерів, а також ІТ-фахівців.
Потреба у працівниках відповідних професій є актуальною в усіх регіонах. Слід зазначити, що завдяки зростанню кількості вакансій та обсягів працевлаштування безробітних суттєво зменшився дисбаланс між попитом та пропозицією на ринку праці.
Станом на 1 червня 2017 року на одне вільне робоче місце претендували 5 безробітних (на відповідну дату 2016-го — 9 осіб).
Водночас в усіх регіонах кількість претендентів на посаду серед безробітних перевищує кількість наявних вакансій. Найбільше навантаження на одне вільне робоче місце — у Донецькій, Рівненській, Черкаській, Луганській та Запорізькій областях (від 10 до 13 осіб), а найменше — у Київській, Львівській, Одеській областях (3 особи) та у Києві, де кількість шукачів роботи дорівнює кількості вакансій.

Записала Ліна КУЩ.