У селі Павлівка Іваничівського району відбулася пам’ятна академія «Біль, що не має кордонів», присвячена черговій річниці Волинської трагедії. Біля монумента, спорудженого в 2003 році на знак примирення українського і польського народів (на знімку), зібралися місцеві жителі, представники влади та духовенство для спільної молитви за загиблими в 1943 році. Учасники заходу хвилиною мовчання ушанували їх пам’ять.

 


— Від тих страшних подій минуло 74 роки, але ця рана й досі болить, — сказала, звертаючись до присутніх голова Іваничівської райдержадміністрації Лілія Кревська. — Та заради майбутнього в черговий раз ми закликаємо наші народи до взаємного прощення. Маємо зробити все, щоб така трагедія більше ніколи не повторилася.
Консул Генерального консульства Республіки Польща в Україні Марек Запур пригадав той історичний момент, коли на цьому місці в 2003 році зустрічалися президенти України і Польщі Леонід Кучма та Александр Кваснєвський, які потиснули один одному руки на знак взаємопрощення і примирення.
Екуменічну молитву за загиблими у Волинській трагедії провели єпископ Володимир-Волинський і Турійський УПЦ Київського патріархату Матфей та єпископ-ординарій Луцької дієцезії римсько-католицької церкви Віталій Скоморовський.

Волинська область.
Фото з інтернет-видання «Буг».