Ексгумацію тіла командира роти капітана Юрія Барашенка провели на кладовищі села Маньківка Бершадського району на Вінниччині. Рідні не погодилися з висновками про самогубство офіцера, яких дійшов судмедексперт Бахмутського відділу Донецького бюро судово-медичної експертизи. Через Генпрокуратуру домоглися повторної експертизи. Її проведення доручили Бершадському відділу Нацполіції.
Під час ексгумації на кладовищі були присутні мати загиблого, дружина, донька з чоловіком, друзі. Дружина знепритомніла від хвилювання. Їй довелося надавати медичну допомогу. Експерти з Вінниці і Бершаді працювали у захисних масках. Коли на поверхні відкрили труну, до неї підійшла донька Вікторія. Вона підтвердила слідчим, що в ній справді тіло Юрія Барашенка, надала інформацію слідчим про те, що клали під час поховання. Після документальної фіксації процедури труну відвезли до Бершадського відділу Вінницького бюро судмедекспертизи.

Життя офіцера обірвалося 3 серпня 2016-го біля Попасної. У його голові виявили сліди від п’яти(!) куль: три з них пройшли зі скроні, дві — з підборіддя. Напередодні офіцер розмовляв з донькою, повідомив, що приїде на 50-річчя дружини, яке мали відзначити 6 серпня. А наступного дня з частини надійшла трагічна звістка. Під час підготовки до поховання рідні не виявили на тілі слідів розтину експерта.
Донька загиблого Вікторія розповіла «Голосу України», що прокуратура Луганської області перекваліфікувала справу про самогубство на статтю 258-3 Кримінального кодексу України «Створення терористичної організації чи терористичної групи». Замінили слідчих. Процесуальне керівництво доручено Військовій прокуратурі. Результати повторної експертизи стануть відомі не раніш як через тиждень. Про це повідомив «Голосу України» експерт із 40-річним стажем Маіс Сологуб. «Є такий вислів: труп завжди «говорить» правду, — зазначив Сологуб. — Це означає, що кваліфікований фахівець з безсумнівною точністю може встановити причини загибелі людини після проведення експертизи». Повторну експертизу проводитиме комісія, до складу якої входить, зокрема, згаданий співрозмовник.

Вінницька область.