У липні цього року на столичних Осокорках розпочнеться будівництво загальноосвітньої школи на 1080 учнів. За словами заступника голови Київської міської державної адміністрації Ганни Старостенко, йдеться про навчальний заклад нового покоління.
«Незабаром на ділянці колишнього недобуду, який ми отримали у спадок від попередніх чиновників, планується розпочати будівництво першого енергонезалежного комунального закладу, — цитує Ганну Старостенко сайт КМДА. — Очікується, що цей заклад нового покоління буде не лише облаштований енергоощадними технологіями, а й забезпечений найсучаснішим устаткуванням для навчання, «розумним» плануванням. Особлива увага приділяється питанню безпеки».
«За проектом передбачено будівництво чотириповерхового закладу з басейнами для плавання і навчання плавання, бібліотекою, їдальнею, виробничо-навчальними класами. На всіх поверхах і в приміщеннях передбачено доступ осіб з обмеженими фізичними можливостями», — зазначила заступник голови КМДА. Школу укомплектують комп’ютерами, інтерактивними дошками, лінгафонними системами тощо. У будівлі використовуватиметься тільки енергоефективне обладнання та LED-освітлення. Також проектом передбачено внутрішнє та зовнішнє відеоспостереження, охоронна сигналізація, система керування доступом, система протипожежного захисту.

Вл. інф.