Діти зі зруйнованої Новобузької школи № 1, що на Миколаївщині, з 1 вересня навчатимуться у приміщеннях місцевого педагогічного коледжу та Новобузького коледжу Національного аграрного університету. Про це з посиланням на районну державну адміністрацію повідомляє прес-служба Миколаївської ОДА.
Так, на четвертому поверсі приміщення аграрного коледжу навчатимуться 5—11 класи. А в педагогічному коледжі створять умови для школярів початкових класів. Для дітей виділили шість кабінетів. Першачки та учні другого класу займатимуться у першу зміну, третьокласники та четвертокласники — у другу.
Нині в приміщеннях облаштовують вигоди. Ремонтні роботи виконують за рахунок спонсорської допомоги. Навчання в приміщеннях коледжів здійснюватиметься на умовах безплатної оренди.
Нагадаємо, що школу в Новому Бузі вважали однією з найкращих опорних шкіл області. Будівлю здали в експлуатацію наприкінці 70-х років минулого століття. Неодноразово там проводили ремонти, а минулого року за рахунок субвенції з держбюджету замінили усі вікна. За повідомленням рятувальників, увечері 3 липня сталося часткове обвалення зовнішньої стіни будівлі закладу та перекриття між першим, другим та третім поверхами. На щастя, минулося без постраждалих.
За дорученням керівника Миколаївської ОДА Олексія Савченка, відповідні служби вивчають можливі причини руйнування приміщення Новобузької школи № 1 та проводять необхідні дослідження. Нині там працюють геологи.
За фактом руйнування школи порушено кримінальну справу.

Вл. інф.