Уряд ухвалив рішення про виділення Державному фонду регіонального розвитку чергового траншу у розмірі 2,6 мільярда гривень, який буде спрямовано на інфраструктурні проекти в усіх областях України. «Це кошти державного бюджету, які ми направляємо на абсолютно конкретні проекти регіонального розвитку. Загалом ця цифра дорівнюватиме 3,5 мільярда гривень і вона передбачена в бюджеті на 2017 рік», — повідомив прем’єр Володимир Гройсман.

За рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку планується реалізувати 767 проектів, з яких 294 належать до освітньої сфери, 148 — до медицини, 85 — до сфери житлово-комунального господарства, 77 проектів стосуватимуться дорожньо-транспортної інфраструктури, 120 — сфери культури і спорту та ін. Конкретизуючи ці плани, В. Гройсман повідомив, що, на-приклад, 18 мільйонів гривень буде спрямовано на реконструкцію пологового будинку в місті Слов’янськ Донецької області, 1,5 мільйона — на реконструкцію хірургічного відділення в місті Старий Самбір Львівської області, 5 мільйонів — на реконструкцію водогону в Дунаївцях Хмельницької області тощо. Крім того, уряд виділив додаткові 300 мільйонів гривень на так звані «теплі» кредити для термоізоляції помешкань, якими на сьогодні вже скористалися понад 280 тисяч українських родин.

Ще одним рішенням Кабмін виділив кошти на закупівлю 13 ангіографів, які дадуть змогу діагностувати та лікувати важкі серцево-судинні захворювання, зокрема, інфаркти, які є однією з головних причин смертності в Україні. Передбачається, що це медичне обладнання буде розміщено у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Івано-Франківській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Чернівецькій, Чернігівській та Черкаській областях. «Ми на цьому не зупинимося. Маємо далі максимально комплектувати цим обладнанням заклади охорони здоров’я для того, щоб українські громадяни мали абсолютний доступ до такої висококваліфікованої медичної допомоги», — зазначив прем’єр.
Допомагаючи розв’язати проблему утилізації львівського сміття, уряд спрямував 50 мільйонів гривень для облаштування полігонів у Львівській області. Водночас В. Гройсман висловив думку, що ці роботи на 100 відсотків мали б фінансуватися за рахунок міського бюджету Львова, бо «там є достатньо коштів для цього».

До речі, як зазначив прем’єр, попри застороги критиків, цього року доходи місцевих бюджетів по всій країні зростають на 35—50 відсотків та випереджають консервативний сценарій уряду, який передбачав зростання на рівні 25 відсотків.
Зачепивши питання переговорів між аеропортом «Бориспіль» і лоукостом Ryanaіr, В. Гройсман висловив жаль, що поки що вони не дали позитивного результату. «Ми чули багато звинувачень. Я хотів би, щоб було проведено повноцінний аудит ведення переговорів. Ми домовилися, що Мінінфраструктури, аеропорт «Бориспіль», урядовий інвестиційний офіс займаються найперше відновленням переговорів, аудитом переговорного процесу, який було проведено. Також ми звернулися до Національного антикорупційного бюро і Антимонопольного комітету, щоб були рівні умови ведення господарської діяльності для всіх перевізників, лоукостів, і нелоукостів, щоб мали єдине конкурентне поле», — повідомив прем’єр та висловився за те, щоб в разі відсутності прогресу в переговорах з аеропортом «Бориспіль» Ryanaіr залишився працювати у Львові, який забезпечив необхідні умови для співпраці.