«Упродовж 20 лютого до медичних закладів доставлено понад 50 правоохоронців. 30 із них мають вогнепальні поранення, троє працівників правоохоронних органів померли.
Усього ж, починаючи з 18 лютого, за медичною допомогою звернулися понад 500 правоохоронців. У 110 з них медики діагностували вогнепальні поранення. 63 працівники органів внутрішніх справ перебувають у тяжкому стані. Встановлено, що мітингувальники на Майдані Незалежності, можливо, з будівлі консерваторії, відкрито застосували вогнепальну зброю стосовно військовослужбовців та працівників «Беркуту».
У потязі Львів-Київ вилучили зброю.
«6 саморобних вибухових пристроїв, 2 обрізи мисливських рушниць, набої до мисливської зброї, дерев’яні палиці та битки вилучили правоохоронці у пасажирів потягу, що рухався до столиці.
Учора в Луцьку на лінію 102 надійшло повідомлення про те, що в пасажирському потязі № 142 сполученням «Львів-Київ» закладено вибухівку. На час проведення обстеження потягу на станції Володимир-Волинський (Львівська залізниця) було евакуйовано близько 200 пасажирів та обслуговуючого персоналу. Вибухівки не знайшли, проте виявили зброю, набої, битки та дерев’яні палиці. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами)».
Масового переходу міліції на бік радикалів немає.
«Усе це — не більш ніж чутки, що їх поширюють навмисно самі учасники заворушень. Настрій правоохоронців перебуває на високому рівні, вони готові захищати українських громадян від протиправних дій з боку екстремістів.
МВС України запевняє: чутки про «масовий перехід» працівників правоохоронних органів на сторону радикально налаштованих учасників масових заворушень поширюються навмисно з метою введення в оману українського суспільства та світової спільноти.
Правоохоронці залишаються вірними Присязі, даній Українському народові, та готові захищати співгромадян від злочинних дій екстремістів».