За інформацією прес-центру штабу АТО, оперативна ситуація в районі лінії зіткнення залишається неспокійною. За добу (дані на ранок 14.07) проросійські бандформування 29 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.
Увечері й уночі бойовики із гранатометів, кулеметів, стрілецької зброї вели вогонь по Водяному, Павлополю, Широкиному й Гнутовому. Тоді ж ворог із 82 мм мінометів бив по Новомихайлівці. А опорні пункти поблизу Мар’їнки обстрілювали з озброєння БМП, гранатометів і мінометів.
На донецькому напрямку терористи відкривали вогонь поблизу Авдіївки й шахти «Бутовка». А в Луганській області під ворожим вогнем опинилися селища Станиця Луганська, Новоолександрівка й Новотошківське.
За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, у підрозділах терористів продовжує роботу комісія збройних сил Росії південного військового округу з Ростова-на-Дону. Вона проводить збори з кадровими російськими військовослужбовцями й найманцями із числа громадян Росії для проведення роз’яснювальної роботи щодо необхідності здачі на зберігання документів, які підтверджують російське громадянство чи причетність їх до ЗС РФ. А за невиконання цих вимог призначено покарання — висилку на територію Росії з подальшим затриманням і порушенням кримінальної справи. Від російських військовослужбовців сержантського й рядового складу, які підписували контракти про проходження служби у ЗС на території РФ, вимагають рапорти про дострокове звільнення без зазначення дати.