Уже з 14 липня вивезення сміття зі Львова здійснюється у штатному режимі. Напередодні вдалося очистити майже всі переповнені контейнерні майданчики, повідомив нашому кореспондентові директор департаменту ЖКГ Львівської ОДА Назарій Романчук.
Утім, невирішеним залишається питання вивезення накопичених відходів з перевантажувальних станцій. За нього в обласній адміністрації планують взятися одразу після того, як остаточно наведуть лад у місті.
За словами посадовця, більшу частину твердих побутових відходів вивозять на полігони в межах краю. Обласній владі вдалося домовитися з місцевими радами, на території яких є полігони ТПВ. Тим часом депутати на сесії облради затвердили обласну програму поводження зі сміттям. За словами першого заступника голови ради Андрія Білоуса, це дасть змогу використовувати кошти, які області перераховує Львівська міська рада. Річ у тім, що кілька днів тому депутати міськради проголосували за те, щоб передати функції з вивезення відходів зі Львова обласній держадміністрації і навіть перерахували на це перші 25 млн. грн.
На жаль, сміттєва криза показала, що дуже погано з поставленим завданням справляється найбільший перевізник — фірма «АВЕ-Львів». Більшість переповнених контейнерних майданчиків обслуговувала саме вона. Якщо ситуація на підприємстві не зміниться, то Назарій Романчук не виключив, що згодом доведеться провести конкурс, щоб визначити нового оператора. Також обласна адміністрація планує налагодити роздільне збирання відходів.