За інформацією прес-центру штабу АТО, за добу (дані на ранок 17.07) проросійські банд-формування 16 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.


Бойовики гатили по наших опорних пунктах з мінометів (калібром 120 мм і 82 мм), БТРів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Наші захисники були змушені чотири рази відкривати вогонь у відповідь.


За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, серед кадрових військових і найманців з Росії, які воюють на Донбасі, наростає невдоволення через те, що від них вимагають приховувати свою причетність до громадянства РФ. А це означає, що вони згодом не отримають бажаних пільг «учасника бойових дій». Особам, які залучалися до ведення бойових дій проти сил АТО, не видають відповідних посвідчень за участь у збройному конфлікті на тимчасово окупованих територіях сходу України.


Крім цього, бойовикам доводиться мати справу з регулярними поборами з боку «командування». Як стало відомо нашій розвідці, під час перевірки бойових підрозділів «ЛНР»/«ДНР» комісією центру територіальних військ південного військового округу ЗС РФ офіцери, розквартировані в Луганську, здавали власні кошти на «організацію відпочинку» перевіряльників.


У частинах російських окупаційних військ почастішали випадки ворожнечі на міжнаціональному підґрунті. Так, 16 липня в одному з «підрозділів» бойовиків між росіянами і вихідцями з Кавказу виникла бійка, у результаті якої кілька осіб дістали травми різного ступеня тяжкості, а одного військовослужбовця доправлено до лікарні з ножовим пораненням.