У Волинській області продовжується експеримент з ремонту доріг за кошти перевиконання надходжень митниці. Пріоритетним є ремонт міжнародної магістралі М22 Устилуг (держкордон з Польщею) — Луцьк — Рівне. Цього року на це витратять 55 мільйонів за рахунок понадпланових надходжень митниці. Загальна вартість проекту — 700 млн. грн. Окрім того, 45 мільйонів планують виділити на ремонт дотичної до цієї магістралі дороги Війниця — Локачі.

Такий вигляд має сьогодні дорога Львів — Луцьк на її волинській ділянці.

До належного стану приведуть і дорогу Старовойтове (район міжнародного пункту пропуску «Ягодин») — Забужжя в напрямку села Адамчуки. Зауважимо, що ремонт під’їзних шляхів є однією з умов облаштування пішохідного переходу між Україною та Польщею «Адамчуки — Збереже». 110 мільйонів гривень витратять на ремонт дороги Ковель — Жовква, яка проходить паралельно з держкордоном з Польщею, на найбільш пошкодженій її ділянці між містами Володимир-Волинський і Нововолинськ. Продовжуватимуть роботи і на магістралі Львів — Луцьк, точніше на її продовженні в східному напрямку. Оновлять дороги і в зоні знаменитих Шацьких озер, куди щоліта приїздять відпочивальники з усієї України, а також з Польщі і Білорусі.
А от у селі Клітицьк мешканці власними силами і коштом відремонтували чотири з восьми кілометрів дороги, яка з’єднує цей населений пункт з райцентром Каменем-Каширським. Цього від облавтодору тут чекали десятки років, а потім склалися і таки залатали ями на половині шляху. Решту, сподіваються, закінчить облавтодорг.
 

Фото надано автором.