Львів. Кількість сміття, яке щодня продукується у Львові, є значно меншою, ніж досі про це розповідали у міськраді — до таких висновків дійшли посадовці ОДА, які віднедавна курують процес вивезення сміття з облцентру. Про це під час прес-конференції повідомив директор департаменту ЖКГ облдержадміністрації Назарій Романчук: «Найближчим часом ми визначимо, якою є денна норма вивезеного зі Львова сміття. Для цього нам необхідно вийти на нормальний поточний режим роботи і очистити перевантажувальні станції, але в найближчий тиждень цей показник буде точно визначений. Навіть за попередніми розрахунками вже відомо, що цифра буде значно меншою, аніж її озвучували у ЛМР», — повідомив керівник департаменту ОДА.
Зараз на контейнерних майданчиках міста чисто, тепер йдеться про вивезення сміття, яке досі зберігалося на перевантажувальних станціях, що розташовані на околицях Львова — вже вивезли 500 тонн, залишається ще майже три тисячі. Їх планують забрати протягом місяця.
Тим часом більшість сміття зі Львова, а саме майже 70%, вивозиться за межі області. За словами керівника департаменту, проблему добре розуміють очільники обласних адміністрацій як Західної, так і Центральної України. При цьому кошти на оплату послуг полігонів є — на початку липня КМУ виділив Львівщині 50 млн. грн. для розв’язання проблем із вивезенням сміття — в ОДА вже розподілили їх між полігонами, які приймають ТПВ зі Львова.